Teeme endale kodaluku

Kodalukk on puust imelukk, mida lahti võõras ei saa. Vanasti ei suudetud seda võtmeta ka maha murda ja tänapäeval ei mõisteta ka võtme olemasolul tema avamise loogikat, mistõttu on kodalukku tänapäev tabavalt nimetatud IQ testiks.
Selle luku saab 10. ja 17. septembril kahe pika pika päevaga 10-00 kuni 17-00 endal valmis teha. Juhendaja on Eesti kõige suurem kodalukkude ekspert Heidi Solo.

Kodalukk on puust lukk, mis oli jõukama talu aida uksel. Ajalooliselt pole teada kodalukule spetsialiseerunud meistreid aga kahtlusi on. Tundub, et kodaluku tegi iga aida omanik ise. Sellest ka muuseumi kogus on kõik lukud ja võtmed erinevad. Variatsioonid pole ainult mõõtmetes vaid ka süsteemis endas.
Luku töötuba toimub väikeses grupis, et osaleja saaks ikka valmis töötava luku. Üks vaba koht on hetkel. Töötoas saab endale teha unikaalse luku. Uks peab endal olema, kuhu paigaldada.

Tule ja tee omale kodalukk (regsitreeruimine)!