Maal on lahe

Elada on maal parem kui linnas. Seda demonstreerib Kosejõe Käsitöökool Maalelamise päeva programmis 25. septembril kell 11:00 – 14:00. Maal elavad peremehed, seepärast me jagame majapidaja ununenud oskusi puidu töötlemisel. Tegevus on suunatud käsitööriistadega märja puu töötlemisele. Saad omale teha majapidamises esimesena kasutusele tulnud  nõu, tervikpuu nõu. Oskused, mis kunagi olid tarvilised, on nüüd rõõmu pakkuv vabaaja tegevus. Alati sünnib ainulaadne ja kordumatu ese, mis kõneleb tegijast. Tuleb hinnata, et tegemist on selles meie oma ainelise pärimuskultuuriga mille jätkaja tegijana oled.
Aga et koolis on ka pillimeister siis väiksematele maaelanikele on pakkuda muusikainstrumendi valmistamine. Koolis on ka ehtemeistreid ning külastaja võib saada osa maagiast puidust ehete tegemisel.
Tutvust saab teha ka muukimiskindlate maalukkudega (kodalukk).
Avatud on kaasaegne rehetuba, kus omal ajal kõik need puuesemed majapidamisse tehtigi.
Maal on lahe!

Tartu turu tüübid 1910, J. Pääsuke (linnavurled)